Predation Substitute Training

Predation Substitute Training

Hvad betyder det? Predation Substitute Training...


Det er ikke helt nemt at oversætte direkte til dansk, men i praksis betyder det, at vi mennesker prøver at genskabe den gigantiske lykkefølelse vores hunde får, når de udøver noget, de er genetisk bygget til.


-> Cocker spanielen, der drøner ind i en busk og får nogle fugle til at lette.

-> Jack Russel Terrieren, der spæner efter en rotte, rusker den og knækker nakken på den.

-> Labradoren, der finder en død måge på stranden og løber rundt med den i munden.


Jeg vil give dig øvelser, som matcher den ekstreme lykkefølelse din hund får, når den "går på jagt". Når den f.eks. jagter naboens kat, stormer efter en hare, splitter dine handsker ad, springer efter blade på stien eller hvad det nu er, den har fundet på.


Jo mere vi giver hunden afløb for denne trang, desto bedre falder den til ro i livet sammen med os.


Vi bliver nødt til at acceptere, at når hunden "går på jagt" og vi tilbyder fy-råb, skæld ud og måske en kedelig godbid, hvis det lykkes os at kalde den til os, ja så kan vi slet ikke hamle op med den rus hunden får ved at jage.


Vi SKAL komme op med noget, der er bedre. Noget, der kan matche det dopaminsus, hunden får ved genetisk motiveret adfærd.


Gener er svære at kæmpe imod og du vil opdage, at du langt hen ad vejen vil kunne erstatte hundens (ofte ubevidste) trang til at jage, med sjov og ballade, som du sætter igang.


På min træningplads tager vi udgangspunkt i den enkelte hund og dens samling af gener. Jo mere jagtdrift, der er i den, desto flere redskaber giver jeg dig, så du kan bytte disse drifter ud, med noget du kan kontrollere.


Gør jagtdriften til noget sjovt mellem dig og din hund, i stedet for at blive sur og skælde ud, når den "tager på jagt" uden dig.

ALLE hunde har jagtgener i sig - nogle racer væsentligt flere end andre, men der findes en "lille ulv" i dem alle sammen. Det er derfor de af og til "går på jagt". Oftest uden dig og uden du har givet tilladelse til det.


Du kan vælge at blive sur og kæmpe imod det. 

Du kan også vælge at blive klogere på, hvorfor den gør som den gør og derved hjælpe både dig selv og din hund.


Det er helt op til dig, men hvis du vælger det sidste, er jeg klar til at hjælpe dig.