Før du køber hund

Før du køber hund...

Valg af ny pelsven.


Hvalpe er er noget af det mest fantastiske. Søde, bløde og lækre.


Måske har du lige mistet din gamle hund eller har ventet lææææænge på en ny. Det er SÅ let at fare vild i følelser og savn. Og det er sindsygt svært at være rationel og velovervejet, når man står med sådan en lille pelsklump i armene. Den kigger op på os med store, brune øjne og dutter til os med små, bløde poter.


Det er så vigtigt at vælge rigtigt.


Ikke at lade hjertet løbe af med os. Tænke os godt om, inden vi køber lille Vuffi og tager ham eller hende med hjem.


At huske på, at det er OS, der har valgt at bringe en hund ind i vores hjem og det er VORES ANSVAR at give hunden den bedste tilværelse muligt. Det er ikke okay at bruge en hund som statussymbol og ikke tage ansvaret alvorligt.


Lav en lille plus og minus liste inden du googler dig rundtosset og går på indkøb. Selvom du altid har haft den samme race, størrelse osv., skal du tænke over, at tiden jo har ændret sig. Er du i stand til at tilbyde den lille ny det samme som for 15 år siden? Er du fit for fight til stadig at have den aktive race du plejer at have, eller skal du se dig om efter en anden?


Og er der tid til lille Vuffi i en travl hverdag med fuldtidsarbejder, (små)børn og fritidsaktiviteter. Fester, rejser og familieaktiviteter, hvor Vuffi ikke kan være med.


Det er let at bliver overvældet af kærlighed til sådan en lille uldtot, specielt i de moderne digitale tider, hvor man kan google sig til mest hjerteskærende billeder og historier. Men husker du, at det kræver en kæmpestor indsats at få det hele til at fungere?


Tror du, at du klar til det??


Her er et par spørgsmål du kan stille dig selv inden du går på hvalpeindkøb. Og det er vigtigt du er ærlig overfor dig selv. Også selvom du savner en ny pelsven.


- Er du villig til at gå på kompromis med alt det andet du også gerne vil?


- Kan (vil) du rive min. 5 timer dagligt ud af din travle hverdag til den lille ny?


- Kan du og din familie leve op til de behov, netop den race du ønsker dig, har?


- Har din fysik ændret sig siden sidst du havde hund, så du måske skulle tænke i andre baner ift. racen?


- Er du klar til igen at stå op flere gange om natten, når Vuffi skal ud? Også selvom du skal tidlig op og på arbejde?


- Har du opbakning fra din familie, så I er sammen om projekt HUND?


- Er din økonomi klar til at give Vuffi det bedste at spise, sørge for forsikringer, dyrlægeregninger og gå til træning?Er du stadig klar til det??Hvis du ÆRLIGT kan svare ja til ovenstående, ønsker jeg dig rigtig god fornøjelse. Må du få et fantastisk liv sammen med din nye, lille hvalp.


Og husk, du altid kan søge hjælp på den nærmeste træningsplads, her på siden eller kontakte mig, hvis du støder ind i udfordringer, du ikke ved hvordan I løser.