Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spøgsmål

Hvordan finder jeg vej til træning?

Vi mødes rundt omkring i Kerteminde Kommune. Vi flytter lidt rundt og kursisterne informeres fra gang til gang.  



Det regner, træner vi i dag?

Ja da. Bare på med gummistøvler og regnbukser. Tag evt. et håndklæde med til at tørre hunden inden I kører hjem. Dog bliver træning aflyst, hvis det er uforsvarligt at køre ud på vejene. Det vurderer jeg på selve træningsdagen og sms’er kl. 14, hvis træning er aflyst. Det er dit eget ansvar at holde øje med med din telefon på de dage, hvor du går til træning.



Det sneer, er der så stadig træning?

Jeps, vi træner også selvom det er snevejr. Men husk at tjekke din telefon på træningsdagen, hvis nu jeg er nødt til at aflyse.



Min hund fryser, er det så ikke synd at gå til træning?

Nej, langt de fleste hunde udvikler underuld og vinterpels, så de skal nok holde sig varme. Man kan dog give dem en jakke eller et dækken på, hvis man synes der er behov for det.

Og tag evt. et lille tæppe med til træning, så I kan varme poter undervejs, hvis det er nødvendigt. Du kan også med fordel have et tykt dækken eller "badekåbe", din hund kan få på i bilen, når I kører hjem, eller hvis den skal sidde og vente.



Min er kommet i løbetid, må vi så komme til træning?

Ja, det må I. En løbetid varer ca. 3 uger. I første og sidste uge, må I gerne komme til træning, men i den midterste uge (svarenede til 10. - 15. dag efter først dag med blødning), skal I undgå træningspladsen. I denne højløbske periode er de fleste tæver for påvirket til at modtage ny læring og hannerne går amok, hvis de træner i nærheden af en højløbsk tæve.



Hvordan skal min hund være forsikret?

Jeg har ikke som sådan noget krav. Det er dit eget ansvar at undersøge, hvordan din hund er forsikret ift. hundetræning. Tjek med dit forsikringsskab.



Hvad med tilmelding og betaling?

Du skal tilmelde dig til holdtræning under holdtræningsfanen i topmenuen. Der står også info om betaling. Men husk at kontakte mig INDEN du og betaler. Der er rift om pladserne og det kan være jeg er nød til at sætte jer på venteliste.


Løbende tilmelding, betyder IKKE, at du bare kan dukke op og være med. Al deltagelse i træning sker efter forudgående snak med mig. Den løbende tilmelding er til, for at undgå lange ventetider på opstart af træning med den nye hund.


Kursusgebyret betales samlet for hele perioden. Man kan ikke betale fra gang til gang og hvis man melder afbud til en træningsaften refunderes gebyret ikke. Det fungerer ligesom, hvis man tilmelder sig fodbold, håndbold eller spejder.



Hvad hvis jeg fortyder eller ikke kommer til træning efter betaling?

Som udgangspunkt er din indbetaling bindende. Dog kan der opstå situationer, hvor der ses bort fra det. Ved alvorlig sygdom hos hund eller ejer. Eller hvis hunden afgår ved døden.



Hvor gammel skal min hvalp være for at starte træning?

8 uger. I kan i princippet starte den dag I henter hunden. Det hunden lærer de første 16 uger af dens liv, husker den for altid. Så det er bare om at komme godt fra start.

Dog er det vigtigt, den er vaccineret efter foreskrifterne. Dvs. første vaccination skal være foretaget, ellers er din hund ikke beskyttet godt nok og er ikke klar til at møde omverdenen.

Vi tager udgangspunkt i hver enkelt hvalp. Nogle er mere forsigtige end andre, så de får lov at være på træningsbanen fuldstændig som det passer ind i deres temperament.



Får de lov at lege?

Ja, men ikke ubetinget og først efter endt træning. Og kun hvis jeg føler der er hvalpe, der passer samen både fysisk og psykisk. Det skal være sådan, at alle føler sig trygge og både hund og ejer kommer hjem med en god oplevelse.

Unghunde og voksne må gerne lege efter endt træning, men det er på eget ansvar. Jeg skal nok være der og hjælpe, hvis der er behov for det. Men legen er på eget ansvar.

Hvis det er leg og socialt samværd for din hvalp, du søger, skal du finde steder, hvor de har hvalpelegestuer eller lave legeaftaler med andre hundejere. Min træning har mere fokus på samarbejdet mellem dig og din hund end på leg med de andre.



Min hund er ikke hvalp mere, kan vi så godt starte til træning?

Ja da, det er aldrig for sent. Og de har sindsygt godt af at komme ud blandt andre hunde under kontrollerede forhold. Lære nye ting og få lavet om på dårlige vaner. Både hos hund og ejer.



Kan man træne med en gammel hund?

Selvfølgelig. Også de har godt af at komme ud blandt andre hunde og lære nyt. Dog kan det være en langsommelig process at lære gamle hunde nye tricks. Men det er aldrig for sent.



Må jeg tage mine børn med på træningspladsen?

Gerne. Det er ofte svært at genfortælle alle de informationer man får på træningspladsen. Specielt i starten. Så tag endelig familien med. Så er der flere til at holde styr på tips og gode råd. Men børn og andre familiemedlemmer må ikke være til gene for de andre kursister.



Hvilken slags snor skal jeg bruge?

Fast halsbånd (evt. en halvkvæl, dvs. et fast halsbånd med kæde) og en fast line. Gerne en dressurline, dvs. een af dem, der ligger dobbelt, da vi skal bruge lidt længde på snoren.

Hunden må rigtig gerne have sele på, sålænge det ikke er en “gå-pænt-sele”.

Det er ikke tilladt at bruge kvæler- eller pighalsbånd, retrieverline uden stop og Flexiline.



Hvad skal jeg bruge som godbidder?

Noget hunden ikke kan modstå. Forstået på den måde, at er den super glad for sit foder, kan det bruges. Men ofte skal man “steppe op” og købe bløde godbidder, kyllingpølse, ost eller lign.

Det er vigtigt, at de er bløde, da hårde kiks smuldrer og krummerne kan ryge i den gale hals.

Du skal vide, at hvalpe kan ikke multitaske. Når de tygger, står de stille. Derfor skal godbidderne være små og bløde, så I hurtigt kan fortsætte jeres træning.



Det er vigtigt, det er mig, der bestemmer og sætter mig igennem, ikk?

NEJ!!!! Det er vigtigt og altafgørende, at I samarbejder med gensidig forståelse. At du forstår at kommunikere til din hund, så den forstår. En hund, der ikke forstår, kan ikke gentage.

Og det gør man IKKE gennem dominans og fysisk afstraffelse. Det gøres KUN gennem forståelse og positiv forstærkning.

Dvs. du skal få din hund til at forstå dine krav og ønsker ved at forstærke alle de positive ting, den gør og nedtone (ignorere) alle de negative ting.


Fysiske (og psykiske) overgreb er ikke tilladt på banen. Man slår, sparker, hiver og flår ikke i sin hund. Man råber og skriger heller ikke efter den. Sker det, er du uønsket som kursist og bliver bortvist. Uden tilbagebetaling af kursusgebyr.



Min hund opfører sig mærkeligt. Hvad tror du det er?

Hvis din hund ændrer adfærd, piver, halter, kaster op, har tynd mave eller andet, der fraviger det "normale", så kontakt dyrlægen. Og på søn- og helligdage.

Jeg er beæret over, at I tænker jeg har svar på alt muligt, men jeg er ikke dyrlæge og hverken kan eller vil diagnostisere din hund. Og da slet ikke via de sociale medier, på sms eller mail.